Vårt eget fiske

Under denna rubrik kommer vi löpande att uppdatera vårt eget angelfiske. Målet är att visualisera alla de stunder av fiskeglädje som en tidiga vintermorgon kan ge! Det är alltid roligt att få stor fisk och slå sina rekord men naturupplevelsen i sig är det som står i centrum

Dagens mål var Skrubba stenar. Även Drevviken var vattentäckt ovan isen så det var en plaskigt promenad ut till grynnan. Mulet och lite snöglopp och en plågande vind. Fisket gick uselt även om solen till slut tittade fram men istället tog blåsten vid med runt 15 m/s. En ynka gädda på under kilot var enda fångsten. Nu tränar man på tålamodet vill jag säga. Om vädret fortsätter i samma takt som denna vecka så kan nog isarna börja bli lite förädiska kommande helg. Redan idag var det en hel del lömska vindbrunnar att ta hänsyn till. Med hopp om en kallare vecka!

Visa hela nyheten »

Prognosen hade varit tydlig och klar. 3 plusgrader och regn samt en vind på 10 sekundmeter. Men man hoppas ju alltid på bättre väder även om det inte blev så. En ruggig dag på Måsnarens is med 5-10 cm vatten under snön. Ett evigt klafsande! Fisket var inget att skriva hem om. Två små gäddor var allt som hände på fyra timmar. I morgon ska det bli sol har man sagt så då provar vi en gång till!

Visa hela nyheten »

Dagens fiske på Drevviken är inte mycket att skryta med. En 2 kilos gädda högg på utsättningen och därefter i princip helt dött under hela förmiddagen. 4 timmar i gråmulet väder med lätt duggregn utan direkt aktivitet kan få den mest inbitne fiskaren att bli frustrerad. Nya tag inför kommande helg!

Visa hela nyheten »

Som seden så bjuder började vi även i år på Måsnaren. Väderprognosen förutspådde molningt men det blev en fantastisk morgon med en hel del sol och kring minus 4 grader. I dag var även Johan med sedan han kört från Strängnäs på morgonen. Första 10 borrhålen gjordes straxt innan soluppgången så vi var helt redo på hugg direkt under resterande utsättning men huggen uteblev. Först vid 9,30 tiden kom fisket igång med en hel del gösfäll som mest resulterade i skadade mörtar. Dock kunde vi kroka 5 mindre gäddor och en gös på knappa 2 kg.  Gäddorna gick tillbaka medan gösen skall på söndagmiddag! Summerat var premiären lyckad med fint väder och 6 landade fiskar även om storleken uteblev.
Nästa vecka är det Drevviken som ligger i plan! Skönt att säsongen är igång!

Visa hela nyheten »

Det är klart att man i egentlig mening aldrig skall vara nöjd utan att man fortsätter sträva efter bättre resultat. Men...... årets fiske har varit allt annat än bra. Vi har haft 9 fisketillfällen under denna säsong vilket ligger kring det normala men tyvärr är 4 av dessa bomfisken, dvs nästan hälften av gångerna har vi gått hem utan fisk!! Man frågar sig i dessa lägen vad det är man gör för fel och kan bara konstatera att vi utför fisket som vi alltid har gjort det och det är bara sämre i år än tidigare.
Även de gånger som vi fått fisk har antalet varit ytterst begränsat. Årets topp har legat på 3 fiskar medan ett normalt år har vi i alla fall något fisketillfälle med 8-10 fiskar på isen.
Årests snittfisk på 1,44 fiskar per tillfälle är det sämsta sedan mina mätningar började för 10 år sedan.  Nu är det bara att blömm, ladda om , och se fram mot kommande säsong! Åter på nätet i nov/dec!

Visa hela nyheten »

Om du vill se hela min fiskelogg ....

Våra Videofilmer

Vissa filmer tar lite tid att ladda upp!

Våra bästa vikter!

Gädda                7,98 kg

Gös                    6,26 kg

Abborre              1,28 kg